Hvad betyder Puk? Hvor mange hedder Puk? - Navnebetydning.dk

<> Navnebetydning hovedside <> Linkvenner <> Kontakt <>

Navnesutter
Navnebetydning

Puk  Puk er et pigenavn.

Ordet Puk er navnet på en lille, væver fyr, for det er oftest en han, som er en kendt figur i gamle engelske folkesagn. Her er han en drilagtig ånd eller alf, som man gør klogt i at holde sig gode venner med. Puk har magiske evner, og han kan trylle sig om til mennesker, efterligne stemmer og gøre sig usynlig.

Mange vil kende Puk fra Shakespeares ”En Skærsommernatsdrøm”. Her er det en elver ved navn Puk, der er skyld i mange forviklinger. Han får forelskede par til at skilles og forelske sig i andre, og det er ét stort drama. Siden stykket er en komedie, de får de rigtige hinanden til sidst, men først efter alfekongen Oberons ordre til Puk om at gøre det godt igen. Puk er dog mere en drillepind end noget andet og har ikke onde hensigter.

Puk-figuren findes i mange skuespil og bøger, og ud over Shakespeare har han blandt andet inspireret Rudyard Kipling, Goethe og J.K. Rowling, som har skrevet Harry Potter-bøgerne. Ud over det har han mange fællestræk med de nisser, vi kender fra dansk mytologi. Da Puks latter lyder ”Ho Ho Ho”, minder han nok også om en anden kendt figur.

Ordet Puk-kåd er så godt som aldrig brugt i det danske sprog, og da ”Dansevise” i flere omgange er blevet fortolket af andre sangere, er ordet da også røget ud. Men Puk-kåd signalerer altså noget legende og muntert, men også pralende og voldsomt kåd.

Det var dog først i 1959 det første menneskebarn blev døbt Puk.

Kendte personer: Puk Elgaard

Fiktive personer:
En af nisserne i TV-julekalenderen "Nissebanden" hedder Puk.


Se også: Puck

Navnet Puk i tal*
I januar 2020 var der 386 med navnet Puk som første fornavn i Danmark. En stigning på 1 i forhold til 2019. Puk er et sjældent navn i Danmark.
Der er ca 100 børn der hedder Puk. Dvs ca. 27% er børn.

Oversigt over navngivne i de seneste år*
10
01985198619871988198919901991199219931994199519961997199819992000200120022003200420052006200720082009201020112012201320142015201620172018
Gennemsnit gennem ca. 100 år: 4. Gennemsnit siden 1985: 5

I 2018 fik 3 navnet. Mere populært var navnet blandt døbte født i 2003, hvor der blev navngivet 10 Puk.

*Kilde: Danmarks Statistik*) Disclaimer: Selvom tallene under "Puk i tal" kommer fra Danmarks Statistik (eller vores beregninger udfra tal fra dem), kan hverken DST eller navnebetydning.dk holdes ansvarlig for rigtigheden. Der kan forekomme fejl! Resten af indholdet på navnebetydning.dk er lavet af brugerne, du kan altså derfor kun bruge indholdet til fornøjelse, og ikke regne med rigtigheden.

Kort sagt: Bruger du noget fra vores site er det på eget ansvar.

Tak til Danmarks Statistik der gratis og uden copyright har sat navnestatistik på deres hjemmeside. Du kan der finde flere tal end dem vi har valgt at vise her.

Du må gerne kopiere navnebetydninger fra vore sider om et enkelt navn eller to til andre steder, såfremt det er med kildeangivelse. Du bør checke tallene med Danmarks Statistik, og du skal kildeangive dem separat. Hvis du vil kopiere fra flere navne, er det kun iorden med forudgående skriftlig tilladelse fra os.

Hvis du ønsker at bidrage med indhold om navnet Puk, kan du tilføje/rette i boxen nedenfor.

Du bedes holde dig til at skrive relevant indhold om Puk (navnebetydning Puk, navneoprindelse af Puk, liste over navne i samme gruppe).

Du bedes angive kilden til dine informationer.

Du bedes undlade at slette/rette i det andre har skrevet, med mindre du er helt sikker på at det er forkert.

Du kan ikke skrive HTML-koder og links.

Misbrug er hærværk og dermed strafbart på linje med grafitti. Vi politianmelder misbrug, med grundig information om hvori misbruget består og med den unikke IP-adresse på misbrugstidspunktet, så opsporingen er let.

Opdager du misbrug/fejl på vore sider bedes du straks anmelde det via klik på misbrugsknappen. Du kan naturligvis også selv rette/slette nedenfor.

Puk

Din email
(dit indlæg kommer først på, når du har klikket på linket i den mail vi sender dig)
Skriv "menneske" i textboksen ==>
Stikord: Navne, Navnets betydning, Hvad betyder mit navn Puk, hvad betyder Puk, pigenavne, Navnebetydning Puk, navn Puk, navneoprindelse Puk, pigenavnet Puk, pigenavn Puk, navnebetydning af Puk, Hvad betyder navnet Puk, hva betyr Puk, hva navnet betyr, betydning af navnet Puk, Navne betydning af Puk, navn betydning, navnebetydninger babynavne, fornavne, navne. Hvad skal barnet hedde, navn, navne, navnet, navne betydning, navnes betydning, betydning af navne, betydning af navn, navneguiden, danske navne, betydning navn, navnet betyder, Puk navnesymbolik, navne i Danmark, danske navne, baby mavne, dansk navn,statistik, navnestatistik Puk, Puk statistik, navn statistik, navneændring, navne statistik Puk,navne i danmark, navne, populære navne, navne til baby, navne liste, nordiske navne. Navnebetydning.dk Hvor mange hedder Puk i Danmark? Navn betydning. Puk betydning. Puk symbolik. Puk symboliserer. Oprindelse Puk. Babynavne. Børnenavne. Etymologi. Betydning af navne. navne. Navne historie. Navneguide. Oprindelse - Hvor stammer Puk fra?
'Unikke' navne

Seneste drengenavne:
Pascal
Bile
Erdi
Damien
Leon
James
Stevie
Johnny
Edelhardt
Kristijan


Seneste pigenavne:
Judith
Pardis
LOUISE
Kanni
Didi
Saga
Thoma
Hawraa
Tanaz
Ivonne
Elizabeth


Toplisten:


Bibelske navne
Grønlandske navne
Engelske navne
Græske navne
Arabiske og Muslimske
Nordiske navne


Birger Breum
Birger Breum
Kranio Sakral Terapi
Fritidsrejser
Fjeldferier
avisabonnement tilbud
© Copyright 2007- . All rights reserved. Donationer: Mobilepay: 29850 (den er god nok selvom det ikke er et telefonnummer)