Hvad betyder Lucia? Hvor mange hedder Lucia? - Navnebetydning.dk

<> Navnebetydning hovedside <> Linkvenner <> Kontakt <>Navnesutter
Navnebetydning

Lucia  Lucia er et pigenavn.

Lucia er et bibelsk pigenavn, og er ofte forkortet af Lucy.

Latinsk og bibelsk pigenavn, der betyder "den lysende". Hun var en skytshelgen for blinde og mennesker med øjensygdomme. Den sicilianske helgeninde Santa Lucia fra omkring år 300 fejres stadig i Sverige med Luciafesten og i Danmark med Lucia-optog på navnedatoen, som er den 13. december (Lucia døds dag)

Historien om Lucia begynder i år 283 i byen Siracusa på Sicilien. I det år fødtes der en lille pige ind i en meget velhavende familie. Fremtidsudsigterne for hende var gode - ikke blot på grund af økonomien - men hendes familie var velanset, og hun kunne derfor forvente engang at blive godt gift og få et godt og sorgløst liv.
Lucias liv formede sig dog i en ganske anden retning. I en ung alder blev hun nemlig omvendt fra Romerrigets religion med flere guder til kristendommen og lod sig døbe, - og dette kom til senere at koste hende livet.

Fødeøen, Sicilien, var på Lucias tid en del af Romerriget. For at opretholde fred i det store rige var det pålagt indbyggerne jævnligt at ofre til kejseren. Problemet med de kristne indbyggere var imidlertid, at disse konsekvent nægtede at bringe disse ofre. De kristne ville gerne bede for både kejseren og riget, men at ofre til ham som en gud var helt udelukket, fordi de kun accepterede én gud.

Kristendommen blev derfor regnet som farlig og en decideret fjende af Romerriget, og som en konsekvens af det blev det forbudt at være kristen. Loven blev håndhævet ganske brutalt. Hvis et kristent menneske blev angivet til myndighederne, fik det først mulighed for at ofre til kejseren. Men hvis det nægtede, blev det tortureret og senere henrettet ofte på en meget bestialsk måde. Som en følge af forbuddet levede mange kristne mennesker derfor et hemmeligt liv, hvor de enten skjulte deres tro eller søgte tilflugt og beskyttelse under jorden i byernes katakomber. Uanset hvor de befandt sig, var de helt afhængige af at kunne stole på deres omgangskreds og modtage hjælp, når det var nødvendigt.

Lucia var ét af de mennesker, som hjalp. Om natten vovede hun sig udenfor med mad til sine medkristne i katakomberne, og for at finde vej i mørket, havde hun bundet en krans om hovedet og sat lys i den. Lucia levede med andre ord livet farligt, for blev hun opdaget, ville hun med sikkerhed blive dømt til døden. Da hendes mor blev alvorlig syg, bad hun til Gud og lovede at forblive jomfru, hvis at kun ville frelse hendes mor. Og Lucia blev mirakuløst rask.

Lucias forældre arrangere et ægteskab mellem hende og en ikke kristen mand, og fordi Lucia havde givet Gud et kyskhedsløfte, lod hun sig ikke gifte. Hendes ellers kommende mand, blev vred og fortalte til romerriget at hun var kristen. Og Lucia blev henrettet den 13 december, som vi i dag fejrer Santa Lucia på.

Kilder:
http://www.kristendom.dk/indføring/hvem-var-lucia

Lucia har navnedag 13. december .

Se også: Lokia Luciah Lucija Lukia

Navnet Lucia i tal*
I januar 2023 var der 799 med navnet Lucia som første fornavn i Danmark. En stigning på 43 i forhold til 2022. Det er 5.3% flere med navnet Lucia.
Lucia er ikke et særligt brugt navn i Danmark.

Der er ca 500 børn der hedder Lucia. Dvs ca. 63% er børn.
Flere børn og unge end voksne og ældre hedder Lucia.
Lucia toppede i popularitet omkring 2022.
Navnet er mere brugt nu end tidligere.
Stigningen i antallet af personer med navnet Lucia er noget højere end antallet af personer navngivet Lucia i 2012, det tyder på en invandring.

Oversigt over navngivne i de seneste år*
39
019851986198719881989199019911992199319941995199619971998199920002001200220032004200520062007200820092010201120122013201420152016201720182019202020212022
Gennemsnit gennem ca. 100 år: 9. Gennemsnit siden 1985: 14

I 2022 fik 39 navnet.
*Kilde: Danmarks Statistik*) Disclaimer: Selvom tallene under "Lucia i tal" kommer fra Danmarks Statistik (eller vores beregninger udfra tal fra dem), kan hverken DST eller navnebetydning.dk holdes ansvarlig for rigtigheden. Der kan forekomme fejl! Resten af indholdet på navnebetydning.dk er lavet af brugerne, du kan altså derfor kun bruge indholdet til fornøjelse, og ikke regne med rigtigheden.

Kort sagt: Bruger du noget fra vores site er det på eget ansvar.

Tak til Danmarks Statistik der gratis og uden copyright har sat navnestatistik på deres hjemmeside. Du kan der finde flere tal end dem vi har valgt at vise her.

Du må gerne kopiere navnebetydninger fra vore sider om et enkelt navn eller to til andre steder, såfremt det er med kildeangivelse. Du bør checke tallene med Danmarks Statistik, og du skal kildeangive dem separat. Hvis du vil kopiere fra flere navne, er det kun iorden med forudgående skriftlig tilladelse fra os.

Hvis du ønsker at bidrage med indhold om navnet Lucia, kan du tilføje/rette i boxen nedenfor.

Du bedes holde dig til at skrive relevant indhold om Lucia (navnebetydning Lucia, navneoprindelse af Lucia, liste over navne i samme gruppe).

Du bedes angive kilden til dine informationer.

Du bedes undlade at slette/rette i det andre har skrevet, med mindre du er helt sikker på at det er forkert.

Du kan ikke skrive HTML-koder og links.

Misbrug er hærværk og dermed strafbart på linje med grafitti. Vi politianmelder misbrug, med grundig information om hvori misbruget består og med den unikke IP-adresse på misbrugstidspunktet, så opsporingen er let.

Opdager du misbrug/fejl på vore sider bedes du straks anmelde det via klik på misbrugsknappen. Du kan naturligvis også selv rette/slette nedenfor.

Lucia

Din email
(dit indlæg kommer først på, når du har klikket på linket i den mail vi sender dig)
Skriv "menneske" i textboksen ==>
Stikord: Navne, Navnets betydning, Hvad betyder mit navn Lucia, hvad betyder Lucia, pigenavne, Navnebetydning Lucia, navn Lucia, navneoprindelse Lucia, pigenavnet Lucia, pigenavn Lucia, navnebetydning af Lucia, Hvad betyder navnet Lucia, hva betyr Lucia, hva navnet betyr, betydning af navnet Lucia, Navne betydning af Lucia, navn betydning, navnebetydninger babynavne, fornavne, navne. Hvad skal barnet hedde, navn, navne, navnet, navne betydning, navnes betydning, betydning af navne, betydning af navn, navneguiden, danske navne, betydning navn, navnet betyder, Lucia navnesymbolik, navne i Danmark, danske navne, baby mavne, dansk navn,statistik, navnestatistik Lucia, Lucia statistik, navn statistik, navneændring, navne statistik Lucia,navne i danmark, navne, populære navne, navne til baby, navne liste, nordiske navne. Navnebetydning.dk Hvor mange hedder Lucia i Danmark? Navn betydning. Lucia betydning. Lucia symbolik. Lucia symboliserer. Oprindelse Lucia. Babynavne. Børnenavne. Etymologi. Betydning af navne. navne. Navne historie. Navneguide. Oprindelse - Hvor stammer Lucia fra?
'Unikke' navne

Seneste drengenavne:
Ingolf
Mirza
Almir
Isodora
Isoken
Bakar
Seyara
Israã
Amiri
Vitus


Seneste pigenavne:
Tone
Isobel
Naduk
Isobell
Zeena
Laura
Isola
Isolde
Annamay
Jessie
Natuk


Toplisten:
Ida
Frida
Emma
Anna
Liva
Merle
Saga
Asta
Marie
Agnes
Mikkel
Elliot
Mads
William
Emil
Nora
Milo
Lea
Lærke
Rasmus
Alma
Frederik
Laura
Oliver
Vilde
Nanna
Julie
Ella
Malthe
August
Alfred
Sofie
Freja
Andreas
Ellen
Mathilde
Simon
Elias
Thomas
Charlie
Peter
Lars
Storm
Noah
Magne
Benjamin
Alberte
Atlas
Magnus
Nohr
Emilie
Mette
Martin
Bille
Cecilie
Malou
Smilla
Valdemar
Erik
Otto
Maja
Gry
Caroline
Jonas
Marius
Mathias
Jacob
Lauge
Leonora
Clara
Olivia
Christian
Arthur
Tristan
Johan
Villum
Liam
Andrea
Daniel
Isabella
Luca
Vega
Luna
Lucas
Alba
Oscar
Aya
Michael
Morten
Camilla
Vigga
Gitte
My
Mille
Jeppe
Josefine
Ebba
Silje
Torben
Anne


Bibelske navne
Grønlandske navne
Engelske navne
Græske navne
Arabiske og Muslimske
Nordiske navne
Royale navne


Birger Breum
Birger Breum
Kranio Sakral Terapi
Fritidsrejser
Fjeldferier
avisabonnement tilbud
© Copyright 2007- . All rights reserved. Donationer: Mobilepay: 29850 (den er god nok selvom det ikke er et telefonnummer)