Hvad betyder Aviaja? Hvor mange hedder Aviaja? - Navnebetydning.dk

<> Navnebetydning hovedside <> Linkvenner <> Kontakt <>

Navnesutter
Navnebetydning

Aviaja  Aviaja er et pigenavn.

Aviaaja (Aviâja - Avijaja) Oprindelse, Grønland - det er et pigenavn, det var også drengenavn i gamle dage.- Fra østgrønlandsk, slægtskabsbetegnelse; Aaviaar betyder gran-gran kusine/fætter, altså, at ens forældre er fætter/kusine.

Ifølge den grønlandske oprindelse af navnet, betyder det flere ting.

Det betyder "den første"
Ydermere betyder det "lille dame", "lille blomst", evighedsblomst, elsket af alle 3.
Det er en lille hvid blomst, med 5 runde kronblade, og gul i midten og lysegrøn stilk og lysegrønne stilkeblade. Den vokser under sneen, tidligt i foråret, (svarende til den danske vintergæk, så er det den første blomst der blomstrer - Der af stammer betydningen "Den første")


Derudover er der to grønlandske historier tilknyttet navnet:

Den østgrønlandske først:
2 fangere tager på fangst en tidlig morgen for mange mange år siden. Dengang man kun havde kajakker. Da de er sejlet ud ser de solen der stille står op af fjeldene. Som formiddagen skrider frem, ser de til deres forbavselse, at solen ikke fortsætter over himlen, som den plejer, men i stedet begynder den at gå ned igen i øst, altså hvor den lige kom fra. Det fænomen, at solen gik ned i øst, kaldte de siden Aviaja.

Den vestgrønlandske version er således:
I grønland er der noget der hedder fjeldgængere. Det er personer der enten i sorg eller vrede har valgt at forlade deres lille fangersamfund, for at leve i ét med naturen på egen hånd. Og denne fortælling går på at Aviaja var den første kvindelige fjeldgænger, der til stor overraskelse ikke gik til den første vinter, men faktisk klarede sig rigtig godt. Med tiden lærte hun sig selv at fange sit kød og da hun blev en gammel kone, kunne selv ikke en isbjørn nedlægge hende. Og det at selv isbjørnene var bange for hende, eller måske rettere oversat til dansk, at isbjørnene havde meget stor respekt for hende, det spredte sig til flere fangersamfund, så med tiden blev hun lidt et symbol på noget guddommeligt eller overmenneskeligt.Se også: Avijaja

Navnet Aviaja i tal*
I januar 2020 var der 269 med navnet Aviaja som første fornavn i Danmark. En stigning på 21 i forhold til 2019. Det er 7.8% flere med navnet Aviaja.
Aviaja er et sjældent navn i Danmark.
Der er ca 180 børn der hedder Aviaja. Dvs ca. 68% er børn.
Flere børn og unge end voksne og ældre hedder Aviaja.
Aviaja toppede i popularitet omkring 2014.
Navnet er mere brugt nu end tidligere.
Stigningen i antallet af personer med navnet Aviaja er noget højere end antallet af personer navngivet Aviaja i 2012, det tyder på en invandring.

Oversigt over navngivne i de seneste år*
16
01985198619871988198919901991199219931994199519961997199819992000200120022003200420052006200720082009201020112012201320142015201620172018
Gennemsnit gennem ca. 100 år: 3. Gennemsnit siden 1985: 7

I 2018 fik 8 navnet. Mere populært var navnet blandt døbte født i 2014, hvor der blev navngivet 16 Aviaja.

*Kilde: Danmarks Statistik*) Disclaimer: Selvom tallene under "Aviaja i tal" kommer fra Danmarks Statistik (eller vores beregninger udfra tal fra dem), kan hverken DST eller navnebetydning.dk holdes ansvarlig for rigtigheden. Der kan forekomme fejl! Resten af indholdet på navnebetydning.dk er lavet af brugerne, du kan altså derfor kun bruge indholdet til fornøjelse, og ikke regne med rigtigheden.

Kort sagt: Bruger du noget fra vores site er det på eget ansvar.

Tak til Danmarks Statistik der gratis og uden copyright har sat navnestatistik på deres hjemmeside. Du kan der finde flere tal end dem vi har valgt at vise her.

Du må gerne kopiere navnebetydninger fra vore sider om et enkelt navn eller to til andre steder, såfremt det er med kildeangivelse. Du bør checke tallene med Danmarks Statistik, og du skal kildeangive dem separat. Hvis du vil kopiere fra flere navne, er det kun iorden med forudgående skriftlig tilladelse fra os.

Hvis du ønsker at bidrage med indhold om navnet Aviaja, kan du tilføje/rette i boxen nedenfor.

Du bedes holde dig til at skrive relevant indhold om Aviaja (navnebetydning Aviaja, navneoprindelse af Aviaja, liste over navne i samme gruppe).

Du bedes angive kilden til dine informationer.

Du bedes undlade at slette/rette i det andre har skrevet, med mindre du er helt sikker på at det er forkert.

Du kan ikke skrive HTML-koder og links.

Misbrug er hærværk og dermed strafbart på linje med grafitti. Vi politianmelder misbrug, med grundig information om hvori misbruget består og med den unikke IP-adresse på misbrugstidspunktet, så opsporingen er let.

Opdager du misbrug/fejl på vore sider bedes du straks anmelde det via klik på misbrugsknappen. Du kan naturligvis også selv rette/slette nedenfor.

Aviaja

Din email
(dit indlæg kommer først på, når du har klikket på linket i den mail vi sender dig)
Skriv "menneske" i textboksen ==>
Stikord: Navne, Navnets betydning, Hvad betyder mit navn Aviaja, hvad betyder Aviaja, pigenavne, Navnebetydning Aviaja, navn Aviaja, navneoprindelse Aviaja, pigenavnet Aviaja, pigenavn Aviaja, navnebetydning af Aviaja, Hvad betyder navnet Aviaja, hva betyr Aviaja, hva navnet betyr, betydning af navnet Aviaja, Navne betydning af Aviaja, navn betydning, navnebetydninger babynavne, fornavne, navne. Hvad skal barnet hedde, navn, navne, navnet, navne betydning, navnes betydning, betydning af navne, betydning af navn, navneguiden, danske navne, betydning navn, navnet betyder, Aviaja navnesymbolik, navne i Danmark, danske navne, baby mavne, dansk navn,statistik, navnestatistik Aviaja, Aviaja statistik, navn statistik, navneændring, navne statistik Aviaja,navne i danmark, navne, populære navne, navne til baby, navne liste, nordiske navne. Navnebetydning.dk Hvor mange hedder Aviaja i Danmark? Navn betydning. Aviaja betydning. Aviaja symbolik. Aviaja symboliserer. Oprindelse Aviaja. Babynavne. Børnenavne. Etymologi. Betydning af navne. navne. Navne historie. Navneguide. Oprindelse - Hvor stammer Aviaja fra?
'Unikke' navne

Seneste drengenavne:
Fateh
Tobias
Mathias
Benjamin
Asle
Pablo
Eno
Pilou
Ayuub
Mark


Seneste pigenavne:
Daisy
Kadife
Annia
Misha
Fe
Zeen
Sude
Katla
Gaye
Krista
Nathaly


Toplisten:


Bibelske navne
Grønlandske navne
Engelske navne
Græske navne
Arabiske og Muslimske
Nordiske navne


Birger Breum
Birger Breum
Kranio Sakral Terapi
Fritidsrejser
Fjeldferier
avisabonnement tilbud
© Copyright 2007- . All rights reserved. Donationer: Mobilepay: 29850 (den er god nok selvom det ikke er et telefonnummer)